Skip to content

Er IT-landskapet ditt klar for endring?

Mange IT-landskap i dagens virksomheter er bygget rundt store skreddersydde systemer og en monolittisk arkitektur. Vi snakker om løsninger som en gang passet perfekt til virksomhetens behov, men som i dag er både vanskelig og tidkrevende å vedlikeholde.
21. apr Kenneth Yderskov Jørgensen
Mann sitter og smiler foran en PC

I en tid hvor mange virksomheter stadig opplever endringer og ønsker å utnytte nye forretningsmuligheter, er det kritisk om IT-løsningene ikke følger utviklingen. Vi trenger løsninger som er rustet for raske endringer, som kan imøtekomme nye krav og ikke minst sikre enkel tilgang til data.

Virksomheters suksess kan gjenspeiles i hvor digitale de er

Til syvende og sist har de fleste virksomheter et mål om verdiskapning, noe som kun er mulig ved å være relevante og innovative. Dette krever at man må kunne reagere raskt ved utviklingsbehov, sikre moderne og fleksible løsninger, samt legge til rette for optimal ytelse – og dette henger ofte dårlig sammen med et hav av driftsoppgaver.

Mange virksomheter holder fremdeles fast ved manuelle prosesser og ineffektive arbeidsflyter, som for eksempel ved opprettelse av nye bestillinger eller kunder, når produktdata skal oppdateres eller når data og rapportering skal deles på tvers av team. Det svekker virksomhetens evne til å operere effektivt, noe som er mulig i større grad dersom prosessene for eksempel var automatiserte.

Vi er derfor overbevist om at virksomheter som har kommet et godt stykke på vei på digitaliseringsreisen har et stort konkurransefortrinn.

Ambisjonene må være skyhøye

Det er ingen hemmelighet at mange virksomheter har begynt å flytte egen infrastruktur, applikasjoner, integrasjoner og data ut av lokale miljøer og opp i skyen. Dette sikrer nødvendig skalerbarhet og fleksibilitet.

Vi ser fortsatt virksomheter som er motvillige til endring på grunn av kostnadene som kreves for å modernisere et IT-landskap. Og ja, skyreisen vil på kort sikt være en dyrere løsning enn den eksisterende on-prem-modellen. Men som alle strateger vet, må vi kunne se fremover og se ting i et større perspektiv, og her tør vi å vedde på at en slik investering vil betale seg i løpet av få år. For bare tenk på hva det koster i bortkastet arbeidstid, svekket konkurranseevne og tapte inntekter på å ikke satse på strategien som virksomheter må leve på i fremtiden.

Snakker systemene deres sammen?

Et godt sted å starte på digitaliseringsreisen er å ta en titt på sine egne integrasjoner. Moderniseringsreisen og overgangen fra on-prem til sky krever en grundig gjennomgang av virksomhetens systemintegrasjoner, og at man har bygget og tilrettelagt for en sikker overgang fra de gamle løsningene til de nye.

Her kan du med fordel ta en titt på Microsofts Azure Integration Services, som er Microsofts go-to plattform når det gjelder integrasjoner og API-administrasjon i Azure. Plattformen kan ses på som en omfattende verktøykasse, hvor du har alle delene du trenger for å utvikle en moderne hendelsesdrevet mikrotjenestearkitektur. 

En av plattformens største styrke er at du enkelt kan knytte dine respektive systemer sammen (både on-prem, Cloud og SaaS) i et “løst-koblet” oppsett – slik at virksomheten hele tiden er oppdatert med siste informasjon og data. Når du skal bytte ut de gamle løsningene med de nye, skrur du bare av de gamle og på de nye. Så enkelt er det!

Last ned Azure guide_cta2

Anbefaling: Del opp reisen din

Det blir vanskelig å innfri virksomhetens strategi og mål med et utdatert IT-landskap, og derfor er det så viktig å få igang digitaliseringsreisen. Det kan selvfølgelig virke omfattende hva gjelder både tid og penger dersom man tenker at alt må gjøres på en gang – men denne reisen kan enkelt deles opp og gjøres gradvis.

Vi anbefaler derfor alle virksomheter å:

  1. Prioritere hvor dere skal legge ned innsatsen ut fra selskapets strategi. Hvor trengs forbedringer og funksjoner som dagens IT-landskap ikke kan oppfylle for å støtte strategien og kundereisen?

  2. Analyser virksomhetens nåværende situasjon og identifiser mål og prioriteringer for transformasjonen. Er det for eksempel behov for å  modernisere applikasjoner, migrere eldre infrastruktur, forbedre sikkerheten, sikre tilgang til data eller implementere bedre DevOps-praksis?

  3. Begynn transformasjonen basert på handlingsplanen prioriteringer.

God transformasjon!

Vi hjelper deg med din digtiale reise

Relaterte artikler