Skip to content

Statsråd Oddmund Hoel annonserte 100 nye studieplasser innen IKT på besøk hos twoday

Mandag var forsking- og høyere utdanningsminister Oddmund Hoel (Sp) på besøk hos twoday i Ålesund i forbindelse med fremlegging av statsbudsjettet for 2025. 
08. oktober 2024 twoday

Statsråden annonserte at regjeringen satser på IKT-utdanning ved norske universitet og høyskoler, og at de vil opprette 100 nye studieplasser innen IKT. Han satte fokus på viktigheten av å sikre verdiskapning i fremtiden med å satse på forskning, innovasjon og utdanning.

– Kunne ønsket meg enda flere

Administrerende direktør i twoday, Kristin Nyberg, var til stede i Ålesund for statsbesøket. 

– Enhver studieplass ekstra innen teknologi er et skritt i riktig retning. Jeg kunne ønsket meg enda flere plasser for å nå behovene og ikke minst digitaliseringsstrategien som ble lagt frem av regjeringen for bare en drøy uke siden, uttalte Nyberg. 

Ifølge digitaliseringsstrategien som ble lagt frem av digitaliseringsminister Karianne Tung, har regjeringen som mål at Norge skal bli verdens mest digitaliserte land innen 2030. 

Setter pris på statsbesøket

Det er ikke hver dag teknologiselskapet får ministerbesøk, så det var spent stemning i twodays lokaler. 

– Det er klart det er stas når en statsråd ønsker å komme på besøk til oss i twoday. At statsråden velger å besøke en IT-bedrift samme dag som han legger frem statsbudsjettet, tar jeg som en bekreftelse på at han ser at IT-bransjen er viktig.  

Nyberg legger vekt på at IT-kompetanse er stadig viktige for verdiskapingen i norsk næringsliv og for å kunne fortsette digitaliseringen av offentlig sektor. Hun er derfor glad for at teknologibransjen og –faget får oppmerksomhet. 

– Vi opplever at teknologibransjen blir hørt, men jeg er fortsatt ikke rolig med tanke på det økende kompetansegapet. 

Vil du vite mer? 
Kristin Nyberg 
Administrerende direktør i twoday 
991 68 779 
kristin.nyberg@twoday.com 

Relaterte artikler